Cum sa realizezi backup pentru Exchange 2007 in Windows 2008 cu NTbackup

Noul Windows Server Backup din Windows Server 2008 nu are abilitatea sa faca backup pentru Exchange Information Stores in aceeasi maniera in care o facea NTBackup din Windows 2003.

Microsoft recomanda celor care foloseau NTBackup pentru a face backup la Exchange, sa se mute pe produsul System Center Data Protection Manager.

Pentru cei face nu doresc alternative la vechea metoda de backup puteti urma pasii de mai jos pentru a folosi Ntbackup din Windows 2003.

1) Daca nu aveti deja instalat Windows 2003 x64 pe un server, instalati unul pe un server virtual sau pe orice alta masina. Trebuie neaparat sa fie pe 64 de biti, deoarece Exchange 2007 ruleaza pe platforma x64.

2) Copiati ntbackup.exe, ntmsapi.dll, vssapi.dll din C:\windows\system32.

3)
Copiati fisierele de mai sus pe CD, pe un USB stick sau direct prin retea pe serverul Windows 2008/Exchange 2007 in aceeasi locatie ca pe Windows 2003 Server.

4) Executati Ntbackup.exe.
Incepeti backup-ul in mod normal cum il faceati cu NTBackup din Windows 2003.

Este posibil sa fiti nevoiti sa rulati NTBackup.exe as ca Administrator pentru a putea vedea Exchange Information Store.
Ca sa faceti asta: Click dreapta pe NTBackup.exe, Properties, Click pe Compatibility tab, si bifati casuta “Run this program as an administrator”.
Alta metoda este sa dati Click dreapta pe NTBackup.exe si selectati “Run As Administrator”.

Aceasta metoda sterge si logurile tranzactiilor.

Daca doriti sa introduceti metoda aceasta in productie, recomandarea mea ar fi sa faceti cateva teste de backup si restore inainte pentru a va asigura ca totul decurge normal.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?