Invata cum sa activezi si sa folosesti liste antispam, cum ar fi Spamhaus.org, in Exchange 2007

Exchange Server 2007 include optiuni anti-spam integrate pe serverele Edge transport şi pot fi opţional activate pe servere Hub Transport . In continuare va voi prezenta cum sa folositi IP block list providers pentru protejarea serverului Exchange de spam.

Agentul de filtrare a conexiunii

Agentul de filtrare a conexiunii este una din caracteristicile serverului de transport care efectuează acţiuni de filtrare pe baza adresei IP a serverului remote, care va initia o conexiune cu serverul Exchange. Agentul de filtrare a conexiunii verifică dacă adresa IP remote este pe o lista permisa de IP-uri sau pe una respinsa si in functie de rezultat va lua o decizie.

Puteti verifica daca agentul este activat cu comanda:

Get-TransportAgent

Liste IP Allow/Block

O lista de acest gen poate fi definita de administratorul sistemului sau poate veni de la un furnizor.

Providerii listelor de acest gen, cum ar fi SORBS si SpamHAUS pun la dispozitie un serviciu pe care il puteti folosi pentru a verifica o adresa IP si stabili daca aceasta face parte din lista Ip-urilor blocate sau permise.

Folosirea unui provider de liste cu IPuri Permise/Blocate cu Exchange Server 2007

Exchange Server 2007 poate fi configurat sa interogheze una sau mai multe dintre aceste liste atunci când Agentul de filtrare a conexiunii evaluează o conexiune SMTP.

Dezavantaje la folosirea unui blocklist provider:

  • Adresa IP a unui server de e-mail legitim poate fi adaugata din greseala la o listă de IP Block, chiar dacă aceasta nu sunt trimite mesaje spam.
  • Din cand in cand administratorul serverului Exchange poate fi nevoit sa permita în mod explicit una dintre aceste adrese IP, astfel încât comunicarea e-mail sa nu fie întrerupta, sau sa contacteze un furnizor de liste pentru a elimina adresa IP dintr-o listă IP Block.
  • Fiecare conexiune SMTP necesită o interogare trimis la furnizorul de lista. În cazul în care răspunsul intarzie, va rezulta in o încetinire a traficului de e-mail.

Cum sa configurati o lista cu IP-uri blocate in Exchange Server 2007

Componentele anti-spam sunt instalate implicit pe serverele Edge transport, dar trebuie să fie instalate manual pe serverele Hub transpor folosind scriptul “install-antiSpamAgents.ps1” care este inclus in Exchange Server 2007.

Install anti-spam agents script

Dupa executarea scriptului va aparea un nou tab  Anti-spam in sectiuneaHub Transport din  Exchange Management Console.

Click pe IP Block List Providers, Properties si selectati Providers.

IP Block List Providers

Click Add.

In continuare vom configura SpamHAUS ca providerul de lista cu IP-uri blocate.

IP Block List Provider Properties

Add IP Block List Provider

[ad name=”v1″]

Pentru a verifica daca puteti folosi serviciul in mod gratuit accesati urmatorul link cu reguli de utilizare SpamHAUS.

Sper ca v-am fost de ajutor. Numai bine.

Exchange Server 2007 can be configured to query one or more of these lists when the Connection Filter agent is assessing an SMTP connection.  In fact it is recommended to configure more than one provider to improve coverage and ensure that if a list provider is not responding to queries that another provider is checked
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?