Contine sfaturi cu privire la achizitionarea unui calculator nou.

Raspunsul scurt la “Ce ar trebui sa-mi cumpar?” este “Cel mai bun.” Bineinteles ca raspunsul este extrem de subiectiv, pentru ca “cel mai bun”, pentru o persoana este, cu siguranta, diferit la altul. Definitia noastra de “cel mai bun” este cel mai rapid si cel mai mare. Iata o scurta descriere pentru novici cu ce ar trebui sa faca si de ce.

[ad name=”v1″]

1. Cumpara un calculator, care include periferice de baza. Fiecare computer se imparte in patru mari componente: unitatea de procesare, monitor, tastatura si mouse. Pentru novice, este mai bine sa cumpere un computer care are toate aceste componente incluse, astfel incat, atunci cand este luat acasa, asamblarea computerului este o simpla chestiune de conectare a lucrurilor in locul de unde fac parte. Lasati achizitiile individuale de componente pentru cei care au mai multa experienta.

2. Decideti pentru ce veti folosi calculatorul. Daca doriti sa utilizati computerul pentru a va deplasa pe web, trimite un e-mail, prelucrare text sau de sarcini de calcul tabelar, un computer cu componente de baza, pe care le-am descris ar trebui sa fie suficient. Daca doriti sa utilizati un computer pentru o cariera in domeniul multimedia, aceasta duce la necesitatea de a cumpara un scanner, imprimanta, aparat de fotografiat digital, sau digicam, de exemplu. Daca doriti un computer pentru a va ajuta intr-o cariera in muzica, veti avea nevoie de un microfon de calitate si un set de difuzoare.

3. Creati un buget si tineti-va de el. Cat de mult va puteti permite sa cheltuiti pe un calculator nou? Cu toate ca preturile computerelor sunt in scadere, ele pot crea inca cheltuieli majore, mai ales daca ai nevoie de periferice suplimentare descrise mai sus.

4. Incepeti comparatia produselor si cautati pentru “cele mai rapide si mai mari.” Prin “cea mai rapida si mai mare”, ne referim la un computer cu cel mai rapid procesor, cea mai mare memorie, precum si cea mai mare capacitate de hard-disk. Chiar daca va ganditi ca nu veti avea nevoie de aceasta viteza sau de spatiu disponibil in ziua de azi, este important sa aveti, in cazul in care aveti cu adevarat nevoie de a face atat de mult in viitor.

5. Incercati sa va rezumati la cele mai cunoscute branduri. Desi cele mai bine cunoscute marci pot fi un pic mai scumpe, un novice in ale calculatoarelor va aprecia confortul in achizitionarea unui computer de la o firma care are un timp record de a construi produse de calitate, si care are fonduri disponibile pentru indeplinirea service-ului, si garantiilor.

6. Selectati un magazin. Dupa o idee cu ceea ce vreti intr-un computer si ce fel de computer doriti, va ramane sarcina de a selecta locul din care doriti sa-l cumparati. Exista un numar de locuri disponibile, inclusiv magazine de desfacere, magazine online, site-uri de licitatie, etc. Pentru novici, va recomandam sa cumparati un computer de la un magazin fizic.Intr-un magazin fizic, aveti posibilitatea de a vedea computerul de interes personal si de a pune intrebari. Cumparatorii de calculatoare noi au, de asemenea, acces la magazinul de garantii precum si servicii.

Aceste propuneri ar trebui sa va ajute in selectarea unui computer de calitate. Dupa ce ati facut aceste decizii si ,in final, selectand una care se potriveste nevoilor dumneavoastra, puteti apoi sa participati in fascinanta lume a software-ului – o lume care este la fel de mareata ca lumea de hardware!

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?