Cum sa inregistrezi un nume de domeniu pentru a-ti crea propriul site pe Internet.

Introducere

Un nume de domeniu (Domain Name) este un nume care identifica un site web ca acesta eajutor.ro
Numele de domeniu intotdeauna are doua sau mai multe componente, separate prin puncte. In timp ce numele site-urilor poate imparti o componenta comuna, doua site-uri de pe Internet nu pot avea acelasi nume primar si coada de prelungire.

Un nume de domeniu este cel de-al doilea nivel de domeniu, in forma alfa sau numerica si care face parte dintr-un URL (Uniform Resource Locator) care ii spune DNS-ului (Domain Name System) unde poate localiza documente, organizatii sau resurse de pe Internet. Numele de domeniu trebuie sa fie combinat cu un TLD (top-level-domain) cum ar fi „.com” si trebuie sa fie unic pentru TLD. Cel de-al treilea nivel de domeniu (www) este utilizat pentru a identifica un anumit server gazda.

[ad name=”v1″]

Inregistrarea domeniului.

Inregistrarea unui nume de domeniu este destul de simpla. Tot ce va trebuie este o conexiune la Internet.

Domenii cu plata.

Pentru a inregistra un domeniu .ro, o puteti face la www.rotld.ro. Un domeniu .ro se plateste, deocamdata, o data pe viata si costa in jur de 35 euro (data postarii articolului).
Pentru a cumpara un domeniu de tip international, .com, org, .info, .biz, etc, platibil anual, cautati pe google „inregistrare domenii” si veti gasi o multitudine de site-uri care fac acest lucru.

Daca aveti deja un nume ales, introduceti-l in caseta de text pentru verificare si alegeti-va un TLD., .com, .net, .info, .org, .ro etc Unele site-uri permit sa se inregistreze mai multe TLD-uri si mai multe nume, in acelasi timp. Faceti clic pe butonul de continuare si numele va fi verificat cu baza de date WHOIS.

In cazul in care optiunile sunt disponibile, vi se va cere sa continuati cu inregistrarea. Acest proces va muta numele de domeniu la un cos de cumparaturi in cazul in care datele de contact sunt capturate pentru facturare si pentru intrarea in baza de date WHOIS. O data ce inregistrarea este finalizata, va fi trimisa o confirmare pentru noul nume de domeniu. Se lasa pâna la 72 de ore inainte ca numele dumneavoastra sa apara in baza de date.

In cazul in care alegerile nu sunt disponibile pentru un anumit domeniu pe care l-ati solicitat, ar putea fi disponibil in cadrul altor TLD-uri sau puteti sa incercati un alt nume si verificati disponibilitatea acestuia.
Un exemplu de site pentru inregistrarea unui domeniu este:
www.inregistrare-domenii.ro

Domenii gratuite.

Pentru aceasta optiune, domeniul este de fapt un subdomeniu al unui server (exemplu: nume.domeniu.ro)
Astfel de servere romanesti sunt: XHOST, LX, ROL si altele.
Pe langa numele de domeniu gratuit care va este oferit, aveti parte si de gazduirea gratuita a fisierelor site-ului.
Facilitatile sunt reduse si administratorul isi recupereaza cheltuielile incluzind bannere publicitare pe paginile voastre.

2 Comments
  1. […] sa ai un site public accesibil de oriunde din Internet, in primul rand trebuie sa ai un nume de identificare pentru […]

  2. Marius David 12 years ago

    Nu inteleg de ce formatorii de opinie recomanda inregistrarea prin ROTLD care practica cel mai mare pret din piata. Pe pagina lor sunt listati toti partenerii oficiali si care au preturi considerabil mai mici. Un exemplu e rohost.com unde inregistrarea de domenii .ro se poate face cu adaos zero. ROHOST e partener ROTLD din 2001 si a inregistrat peste 20000 de domenii .ro.

    Toate cele bune,
    Marius David

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?