Tutorial despre pasii necesari publicarii siteului tau pe Internet.

[ad name=”v1″]

Ca sa ai un site public accesibil de oriunde din Internet, in primul rand trebuie sa ai un nume de identificare pentru el.

Pentru acestu lucru trebuie sa iti inregistrezi un nume de domeniu care va fi unic si va fi detinut de catre tine.

Vezi tutorialul despre inregistrarea unui nume de domeniu.

Dupa ce ti-ai inregistrat numele dupa care te va identifica lumea pe Internet, trebuie sa iti gasesti un spatiu unde va fi gazduit acesta.

Siteul este compus dintr-o multitudine de fisiere HTML, care sunt interpretate de navigatoarele web pentru a reda vizual intentia celui care a dezvoltat pagina web.

Aceste fisiere trebuie sa fie stocate intr-un anumit loc, cu acces la Internet, pentru a servi toate cererile de vizualizare.

Unde pot gazdui siteul meu?

In momentul in care ti-ai cumparat numele de domeniu, ai acces la contul tau de pe www.rotld.ro, unde iti poti administra domeniul si poti schimba numele serverelor care indica locatia siteului (IP-ul serverului). De acest lucru se ocupa serverele DNS.

– Daca esti la inceput si ai si putine cunostiinte de programare ti-l poti tine pe un server propriu cu o conexiune stabila la Internet si tot ce iti trebuie este un server Web, cum ar fi Apache

– Tot pentru incepatori este de preferat sa alegeti solutiile oferite de cei la care ati inregistrat domeniul deoarece va ofera un pachet complet care include gazduire si aveti la dispozitie o interfata prietenoasa de configurare.

– Pentru siteurile cu trafic mare de utilizatori este nevoie de servere puternice si de amplasarea acestora intr-un nod de retea pentru viteze de acces cat mai mari.

[ad name=”v1″]

1 Comment
  1. Alex Ghita 5 years ago

    dragnea e boos

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?